Segítség

GYIK

A papír súlya és vastagsága
A papír súlya az adott papír egy négyzetméterére értendő. Azaz azt gramm per négyzetméterben (g/m²) határozzuk meg. Ezt az értéket nevezzük papírsúlynak.

Azaz pl. a 170 g/m² súlyú papír olyan papírt jelent, amelyből egy négyzetméternyi felületű lap pontosan 170 gramm súlyú.

A papír vastagsága (volumene) a papír két oldala közötti távolságot jelenti. Azonos papírsúlyú papírok vastagsága eltérő lehet.

Pl. ha a fenti példában használt 170 g/m² súlyú papír rostjait erősebben préseljük össze, akkor a termékben kevesebb levegő található. És így az erősebben összepréselt papír vékonyabb.

A mázolatlan papíroknál (pl. az ofszetpapíroknál) a rostok közötti pórusok nincsenek eltömítve, így azonos papírsúly esetén az ofszetpapírjaink mindig vastagabbak a vékonyabb (és így nagyobb fajsúlyú) mázolt papírhoz képest.

A papírvastagságot mikrométerben (µm) adjuk meg.
A nyomtatandó adataim ellenőrizve lesznek?
Miután megkaptuk az ön adatait, keresztül fog menni a Basic-Filecheck-en. Ez az ellenőrzés agy alap ellenőrzést biztosít Önnek a nyomtatási megfeleltségről. A plusz szolgáltatásunk a Premium-FileCheck ajánl egy egyéni és teljes körű kreatív ellenőrzést és garantálja az adott időn belüli eredményt (Hétfőtől Péntekig de. 8-tól du. 6-ig).